Ida Eliassen-Coker Foto: Johanna Eidse Frænkel

Mobilstråling – er det en greie?

NB: Aldri sponset eller lignende!

Mobilstråling har lenge vært et tema som jeg ikke helt har klart å forholde meg til. Jeg er jo en skikkelig teknofrik og kunne aldri levd uten iPhonen min!

Ida Eliassen-Coker Foto: Johanna Eidse Frænkel
Foto: Johanna Eidse Frænkel

Så jeg har valgt å høre på dem som sier at det ikke er farlig. Men det er jo rart at det begynner å klø inni øret mitt når jeg snakker en stund i telefonen. Og jeg har møtt en gutt som fikk en svulst i hjernen akkurat der han pleide å holde telefonen.

Og så fikk jeg et tips (Takk, Camilla!) om et dansk selskap som lager spesielle deksler til mobiler, iPads, babycall (!) og annen bærbar elektronikk. RadiCover.dk legger fram en hel masse troverdig informasjon fra forskere og leger som får meg til å tenke at jeg gjør lurest i å begrense strålingen. Så jeg tror tiden er inne for å kjøpe både mobildeksel og beskyttende matte til å ha på fanget under laptopen. Her er en av de norske forhandlerne.

Men jeg vil veldig gjerne høre motforestillinger hvis du mener at mobilstråling er helt trygt! Kommenter gjerne i nedenfor her!

3 comments

  1. Jeg reagerer veldig på strålinger. Jeg har blant annet nesten sluttet å bruke MacBook’en min, fordi jeg kjenner det svir i lårene mine allerede etter ett par minutter med den på fanget. Til og med iPad og tastaturet til Logitech, reager jeg på. Og ja, det klør i øret mitt også etter å ha snakket for lenge i tlf. Jeg snakker derfor ikke stort i tlf, og velger heller å skrive meldinger. :) Så jeg er ganske sikker på at stråling faktisk ER farlig.
    Titter man på YouTube, finner man også utallige videoer der folk popper popcorn med strålingene fra mobiltelefoner, -det sier jo litt, ikke sant? Jeg kom faktisk over en som steker egget sitt ved hjelp av mobilstråler også!! Skremmende!!
    Popcornpopping med mobil:

Leave a Reply