Da Aftenposten kom på besøk

Det var en travel hverdagskveld med snøvær da Aftenpostens hyggelige fotograf Sigen ringte på. Hun fikk kjørt seg, tror jeg. Hun rigget opp utstyret og prøvde å få nok lys og rene flater. Resten av kvelden var et eneste sirkus. Journalisten kom etter en liten stund og vi snakket om brukthandel og mine vaner. Vi hadde også besøk av Linn Holstad, hun jeg hadde avtalt å selge lekegrinda til.

Faksimile fra Aftenposten
Faksimile fra Aftenposten

Saken ble fin og jeg er glad for at de satte søkelys på den eksploderende trenden med brukthandel. Jeg fikk se “min” del av teksten før de publiserte den, men de ville ikke rette opp delen som handler om motivasjon. De skrev at vi begge er studenter så “Det å kjøpe brukt, er derfor svært viktig for dem.” Dette stemmer jo ikke. Jeg er en etablert tobarnsmor som bare går deltid på en master, så penger har lite med det å gjøre.  Jeg presiserte at det handler om miljø og helse for meg, men det ble ikke endret før trykk.

Hele saken kan du lese her.

Jeg har fått mye positiv respons på denne artikkelen. Her er en morsom melding fra en venninne:

“Veldig skikkelig Aftenposten-artikkel. Men jeg ville ikke kjøpt brukte ammerbh’er av deg.”

Ha ha :)

Og så denne historien da:

Jeg kjenner faktisk en person her som har gått til anskaffelse av brukt undertøy. Riktignok betalte han ikke for det – gjenglemt bagasje på flyplasser o.l. Kjæresten hans ble veldig overrasket over at han eide så mye dyrt merke-undertøy, Calvin Klein osv. Han, som var så miljøbevisst og idealistisk. Så oppdaget hun sannheten om undertøyet :)

One comment

Leave a Reply